kategorie:

menu:


Stabilnější obraz s m5602 a senzorem s5k83a

17.09.2008   ::    téma: Linux

Při prohlížení USB snoopu z windows, při kterém jsem svítil baterkou do senzoru jsem si všiml že jednotlivé snímky ve snoopu jsou očíslované. Některé snímky nebyly kompletní a za nimi následoval další se stejným číslem! Napadlo mě že toho může být příčinou nestability při „oslnění“ senzoru. A také že ano, jak ukázal pokusný patch. Driver v Linuxu totiž nebral čísla snímků v potaz a při nalezení každého oddělovače vytvořil snímek nový. Svoje zjištění jsem reportoval spolu se screencastem do mailing listu.


(pokračování)

Kamera m5602 a Skype

15.09.2008   ::    téma: Linux

…aneb už mě uvidíte!

Posledně jsem psal o ošlivé kameře a krásném driveru pro ní. Hlavním důvodem proč jsem se do vývojového procesu driveru zapojoval bylo, že jsem chtěl kameru používat při kecání přes Skype. Ten totiž od verze 2.0 beta pro Linux podporuje video rozhovory.


(pokračování)

Webová kamera m5602 pod Linuxem

13.09.2008   ::    téma: Linux

Když jsem si pořizoval notebook, tak nějak jsem tušil, že na něm budu mít i Linux. V té době jsem ale tučňáka ještě tak dobře neznal, nepočítal jsem že jednou bude můj primární OS a už vůbec mě nenapadlo se při výběru hardwaru starat o dostupnost a kvalitu linuxových ovladačů. Tak jsem si pořídil Acer s integrovanou Ati grafikou, pochybnou PCI čtečkou paměťových karet, wifi kartou Atheros a webovou kamerou od ALi Corporation (0402:5602).


(pokračování)