kategorie:

menu:


Nejlepší hračka pro geeka

12.03.2010   ::    téma: WebOS

Po třech měsících oťukávání WebOS zavřeného ve VirtualBoxu jsem si tento systém doslova zamiloval, takže když jsem minulý týden zahlédl na Aukru německý model Palm Pre nebylo o čem přemýšlet.

Po nekonečném týdnu čekání a nadávání na Českou poštu přišel balíček s tímto krasavcem. Asi nemá moc smysl zde popisovat jak jsem strávil předchozí tři dny, ale v krátkosti: aktualizace na WebOS 1.4, povolení vývojářského (root) režimu, nainstalování hromady zajímavých patchů, rozchození sdílení internetu přes usb kabel pomocí usbnet… Je to sranda mít mobilní hračku se systémem ve kterém se můžete bez omezení šťourat.

Palm Pre se spuštěnou poštovní aplikací

Co dál?

Spousta aplikací mi na telefonu chybí, jiné jsou zas nedotažené… Proto bych se rád zapojil do vývoje a rozšířil si telefon o několik drobností. Vývoj aplikací pro WebOS probíhá opravdu netradičním způsobem, celé gui je tvořeno kombinací html a css stylů, logika aplikace je psána v JavaScriptu, který má přes speciální api přístup k funkcím telefonu. Na celou koncepci se dá velmi rychle zvyknout a výsledek je kupodivu i svižný.